Muistathan ottaa koronapassin mukaan 140-vuotisjuhliin.

Seuran 140-vuotisjuhlat 10.12.2021

Tervetuloa perjantaina 10.12.2021 kello 19.00 Oulun purjehdusseuran pikkujoulupankettiin Johteenpookiin.

Illan aikana juhlistamme ja muistelemme rennosti yhdessä seuran 140-vuotista taivalta.Ilmoitaudu rohkeasti mukaan, olitpa sitten seuran pitkäaikainen konkari tai uudempi jäsen.

Ilmoita itsesi ja mahdollinen seuralaisesi mukaan 15.11.2021 kello 16.00 mennessä, jotta osaamme varata tarjoilua sopivan määrän.

Savulohicaesar

Punajuuri-vuohenjuustosalaattia; rucolaa, jääsalaattia, paahdettuja punajuuria, grillattua vuohenjuustoa,saksanpähkinöitä, isoja kapriksia ja granaattiomena vinegrette

Maalaissalaattia; perunaa, savupekonia, vihreitä papuja, oliiveja, kananmunaa, luumutomaatteja ja piparjuurimajoneesia

Maalaispateemoussea ja punasipulihilloketta saaristolaisleivällä

Savuporomoussea ja puolukkaa ruisnapilla

Peltolan Blue juustoa ja viikunahilloa piparkakulla

Kahvi/tee ja puolukka-kinuskibrulee

Lämpimästi tervetuloa mukaan hyvään seuraan! !

OULUN PURJEHDUSSEURA r.y.
Seuran sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 16.11.2021 klo 17.00 Johteenpookissa.
Esillä sääntömääräiset asiat.
Tervetuloa.

Seurojen lippujen lasku Johteenpookissa

Lipunlasku Johteenpookissa keskiviikkona 6.10.2021 kello 18.00.
Tervetuloa!

Menneet:

Elojuhlat Iin Röytässä 7.8.2021

Tästä linkistä lisätietoa Elojuhlista

SUOMEN PURJEHDUS-JA VENEILY TIEDOTTAA:

VENEIDEN NOSTO JA LIPPUTIETOA

• Veneiden nostojen info löytyy telakkasaatio.fi sivuilta

SPV:n koulutuksia 2021

Koulutustarpeet ovat kasautuneet koronavuoden aikana.
Koulutuksia kuitenkin järjestetään etänä SPV:n toimesta.
Linkki koulutuskalenteriin: https://spv.fi/teema/koulutuskalenteri/ Ilmoittaudu etäkoulutukseen.
Tuomarikurssi on siirretty myöhempään ajankohtaan koronatilanteen vuoksi.
Tutustukaa myös SPV-webinaaritarjontaan: https://spv.fi/teema/digikirjasto/

TELAKKASÄÄTIÖN LASKUT

Jos et ole vielä saanut Telakkasäätiön telakointi- tai laiturimaksua tarkasta sähköpostiosoitteesi OPS jäsenrekisteristä. OPS jäsensihteeriltä saat tarvittaessa lisätietoja.

ONKO TIETOSI AJAN TASALLA?

Jos et ole saanut tekstiviestejä seuralta, niin voit ilmoittaa matkapuhelinnumerosi jäsensihteerille;

timo.karsi@gmail.com tai tekstiviestillä numeroon 0414365758.

Tämä on myös turvallisuuskysymys, meripelastus voi kysyä meiltä numeroasi, jos ei saa sinuun hätätapauksessa yhteyttä radioverkossa.

LIPUTUSOHJEITA

Purjehduskauden alkaessa muistutetaan oikeasta lippujen käytöstä veneissä. --> liputus

Tässä tärkeimmät seikat perälipun käytöstä:

Veneseuralippu

Veneseuralippu on kansallislipun veroinen Suomen lippu, jota voi käyttää sekä Suomessa että ulkomailla.

Vene saa olla vain yhden veneseuran rekisterissä ja käyttää vain kyseisen seuran lippua, vaikka omistaja olisikin usean seuran jäsen.
Veneseuran rekisterissä olevassa suomalaisessa veneessä saa käyttää seuran vene- seuralippua

• kun veneessä on katsastuksen perusteella saatava voimassa oleva venetodistus ja
    • kun veneessä on mukana päällikkönä tai miehistön jäsenenä rekisteröintiseuran jäsen.

• Liputusajat

Kulussa olevassa veneessä pidetään perälippu nostettuna koko ajan vuorokauden- ajasta riippumatta. Pitkillä avomeripurjehduksilla voi kuitenkin lipun pitää laskettuna, jos muita aluksia ei ole näkyvissä.
    Kiinnitetyssä (satamassa, poijussa, ankkurissa) miehitetyssä veneessä ja veneseuran maatukikohdassa lippu nostetaan kello 08.00 ja lasketaan auringon laskiessa, kuitenkin viimeistään kello 21.00.

Juhannusyönä lippu pidetään nostettuna koko yön.

Lipun käyttökausi veneessä ei ole riippuvainen seuran keväisistä ja syksyisistä lipun nosto- ja laskujuhlallisuuksista.

Suomen aluevesillä järjestetyissä purjehduskilpailuissa ei veneessä yleensä pidetä lippua kilpailun aikana. Lipun käytöstä määrätään kilpailuohjeissa. Jos osakin kilpailureitistä ulottuu kansainvälisille tai toisen valtion vesialueille, on perälippu pidettävä koko ajan nostettuna.

Ulkomaanpurjehduksilla voi liputusajoissa noudattaa maan tapaa, mutta lipun laskeminen viimeistään pimeän tullen osoittaa hyvää merimiestapaa.

JÄSENMAKSUT

Muistattehan maksaa rästissä olevat jäsenmaksut heti. Veneitä voivat säilyttää telakka-alueella ja halleissa vain seurojen jäsenet. Telakkasäätiö ei säilytä tiloissaan henkilöiden veneitä, jotka eivät ole jäseniä.

VENEILYKESKUKSEN NETTIKAMERA

Kameranäkymä avautuu tästä.

IIN RÖYTÄN TOIMIJAT
    Iin Röytän toimijoiden sivut avautuvat tästä.

JOHTEENPOOKI
    Johteenpookin vuokraustoimintaa on siirtynyt yhteiseksi OPS:n ja OM:n kanssa.
    Voit katsella varaustilannetta nettisivulta. Varaukset puhelimitse.
    Info ja vuokraus tästä.

OPS.n TUOTTEIDEN MYYNTI
    Seuran tuotteiden (liput ym.) myynti on siirretty Hammarin sähkön Limingantullin myymälään. Osoite Ilmarinkatu 7, 90400 Oulu.