Ajankohtaista

Julkaisemme täällä uusimpia tiedotettavia asioita. Ole kuulolla ja käy väliajoin seuraamassa täältä.

KEVÄÄN JA KESÄN 2024 TAPAHTUMIA

Majatalkoot Iin Röytässä la 8.6.2024
Elojuhla Iin Röytässä la 3.8.2024
OPS kesäpäivä Iin Röytässä la 10.8.2024

VENEKATSASTUKSEN ALKAVAT KOHTA

Lisätietoa venekatsastus-sivulta.


Purjehduskausi 2024 on alkanut

Lippu on nostettu salkoon 4.5.

Myös POOKI-oski on avannut luukkunsa ja vahtivuorolistat on julkaistu huoltorakennukseeen varattaviksi.

Sammutintarkastuksia 18.5.2024 Johteenpookin pihalla käteisellä hintaan 5€.


Iin Röytän Elojuhlat 2024

Oulun Purjehduseura järjestää pitkästä aikaa perinteiset Iin Röytän Elojuhlat lauantaina 3.8.2024.

Juhlista tietoa omalla sivullaan.

Hienojen juhlien järjestämisessä on paljon työtä. Haluaisitko olla mukana ideoimassa ja toteuttamassa? Tule kuulemaan suunnittelmista ja ilmoittautumaan talkoolaiseksi Johteenpookiin tiistaina 11.6. klo 18.

Lisätietoja: Kai Skiftesvik, sähköposti etunimi@sukunimi.fi, puh 040-556 2406

HUOM! Elojuhlilla järjestetään kilpailuja ja arpajaiset, joihin tarvitaan palkintoja. Löytyisikö sinulta esimerkiksi yrityksesi tai työnantasi lahjakortti, mainoslahjoja tai muuta palkinnoksi sopivaa? Ota yhteyttä Tarja Kiimalainen, sähköposti etunimi.sukunimi@gmail.com, puh 041-744 6921


SPV:n maaliskuun seurakirje, mm. katsastusasiaa, linkki alla


SPV:n tammikuun seurakirje- linkki alla

https://analytics.spv.fi/view_online/view_online.php?token2=sl2GgK-afauUNdNrwlOVjZyy4lMKI08Ih3gnqsJZC5xJjx70wGhWj0q4ZWIrdEEoHziNXuD5SvcaDBqLowfKoA..


Oulun Purjehdusseura ry

Seuran sääntömääräinen syyskokous pidettiin Johteenpookissa tiistaina 7.11.2023 klo 18.00

Syyskokouksessa päätettyä:

Uusiksi johtokunnan jäseniksi valittiin Tarja Kiimalainen ja Matti Taskila, johtokunnassa jatkavat Kari Ukkola, Heikki Kovalainen, Kai Skiftesvik, Henrik Oja ja Timo Karsi.

Toiminnantarkastajiksi vuodelle 2024 valittiin Sampo Valjus ja Pyry Huikuri ja varatoiminnantarkastajiksi Harry Hammar sekä Tero Heinonen.

Muut jäsenmaksut päätettiin pitää ennallaan, mutta kannattajajäsenmaksuksi päätettiin vähintään 200,00 €.

Johtokunnan laatima toimintasuunnitelma sekä tulo-ja menoarvio vuodelle 2024 hyväksyttiin.

Ei päätös asioina keskusteltiin yhteisistä aamukahveista ja sovittiin kokoontumisesta kukin mahdollisuuksiensa mukaan keskiviikkoisin klo 09.00 kauppahallin kahvioon.

Esitettiin johtokunnalle toivomus pienimuotoisten koulutusten esim. köysien pleissaus, VHF:n uusien ominaisuuksien käyttö jne. järjestämisestä.

Esitettiin johtokunnalle toivomus eskadeeripurjehdusten järjestämisestä.

Esitettiin johtokunnalle toivomus katsastustoiminnasta tiedottamisesta; veneen tulee olla katsastettu, jotta se voi käyttää seuralippua ja sitä voidaan säilyttää Telakkasäätiön laiturissa.

Esitettiin johtokunnalle kysymys Pikapurjehtijan tekemisestä nykyisen tekijän jättäytyessä pois tehtävästä.


KUMMITUSTARINAT TUTKITTAVIKSI

Hei! Suunnittelemme merellisen kulttuuriperinnön näkökulmasta tutkimusta, jonka aiheena ovat Oulun edustan saarille ja muihin merellisiin ympäristöihin liittyvät kummitustarinat. Keräämme tässä vaiheessa tausta-aineistoa tarkempaa tutkimusta varten. Löytyykö sinulta kummituksiin tai muunlaisiin paranormaaleihin ilmiöihin liittyviä tarinoita? Kyseessä voi olla joko oma kokemus tai esimerkiksi suullisena traditiona kerrottu tarina. Emme julkaise tarinoita sellaisenaan. Tarinoita voi toimittaa sähköpostiosoitteeseen katariina.vuori@gmail.com. Viestin otsikoksi: ”Aavesaari”. Annamme mielellämme lisätietoa projektista.Tutkimusryhmä: professori Vesa-Pekka Herva (Oulun yliopisto), FT Tuuli Matila (Oulun yliopisto), FM/väitöskirjatutkija Katariina Vuori (Oulun yliopisto)

UUSI KIRJA 1870-LUVUN MERENKULUSTA

Kirja Tervan kaupungista maailman merille kuvaa nuoren miehen pestautumista jungmanniksi oululaiseen parkki Emiliaan. Sen jälkeen hänen ensimmäinen seilauksensa suuntautui Oulusta Liverpooliin, sieltä Atlantin yli New Yorkiin, josta Kronstandtin kautta takaisin Ouluun. Aikaa matkaan kului syksystä syksyyn.

Kirjan kertoja-minä, 23 vuotias muhoslainen Matti Mäkelä, kirjoittajan isoisoisä, kuului Emilian miehistöön kolmen vuoden ajan. Kirja kuvaa Matin silmin katsottuna miten maailma siihen aikaan makasi, kuten myös merimiehen elämää tuohon maailmanaikaan. Kirjassa on myös tiivistelmä Matti Mäkelän elämästä. Pisimmän työuransa hän teki kipparoimalla Oulun ja Muhoksen välillä seilaavia jokilaivoja.

Kirjan sisältö on osin faktaa, osin fiktiota. Muun muassa silloiseen Ouluun ja muihin kaupunkeihin, valtioihin, historiallisiin tapahtumiin ja parkki Emiliaan liittyvä tieto on faktaa. Laivan seilaamiseen ja matkan ajan tapahtumiin on jouduttu käyttämään fiktiota, sillä perimätietoa siitä ei ole enää saatavissa.

Mikäli olet kirjasta kiinnostunut, sitä voi tilata joko kirjakaupasta tai netistä osoitteesta www.bod.fi/kirjakauppaseuraavin tiedoin:

- kirjan nimi: Tervan kaupungista maailman merille

- ISBN-numero: 9789528018643

- kirjailija: Matti Koivula

- kustantaja BoD (Books on Demand)


Tiedote 4.8.2023

Hartaansaaren veneväylän kulkua rajoitettu Hartaansillan rakentamistöiden aikana

Hartaansillan työmaa-aikaisten siltarakenteiden rakentaminen on aloitettu heinäkuussa 2023. Siltatyömaa vaikuttaa sillan alitse kulkevan Hartaansaaren veneväylän 289 käyttöön eri työvaiheiden aikana. Siltatyömaan ajosillan rakentaminen on aloitettu heinäkuussa 2023 ja rinnakkaisen työsillan rakentaminen aloitetaan loppuvuodesta 2023. Työmaa-aikaisiin siltoihin jätetään vesilupapäätöksen edellyttämä veneliikenteen kulkuaukko (vrt.mitoituskuva).

Nykyisen Hartaansaaren veneväylän 289 veneilykäyttöä rajoitetaan Hartaansillan ja asuntomessualueen rantarakenteiden rakennustöiden edellyttämässä laajuudessa. Varikonrannan telarannassa sijaitsevien soutu- ja perämoottoriveneiden kulku on rakennustöiden aikana korkeimpia vedenkorkeuksia lukuun ottamatta mahdollista väliaikaisen kulkuaukon kautta.

Kulkuaukon leveys on 6 m ja kulkukorkeus +1,91m (N2000) keskiveden (MW) aikaan. Vedenkorkeuden vaihtelu vaikuttaa todelliseen alikulkukorkeuteen. Sillan alapinnan taso on +2.00 (N2000). Työsiltaan on kiinnitetty 1,4m rajoitettua alikulkukorkeutta osoittava merkki, jossa on urakoitsijan selvitystyön mukaisesti huomioitu vesiliikennemerkkien 0,6m aallokkovara.

Veneilijöiden kannattaa huomioida, että todellinen alikulkukorkeus vaihtelee merenpinnan vaihteluiden mukaan, jolloin korkean veden aikaan rajoitettua alikulkukorkeutta asetettu mitta ei välttämättä täyty. Vesiliikenne väylällä keskeytetään, mikäli vedenkorkeus nousee huomattavan korkeaksi ja väliaikainen alikulkukorkeus ei täytä veneilyn vaatimuksia.

Työsillan purkaminen ajoittuu tämän hetken tiedon mukaan alkukesälle 2024, jolloin veneväylä avataan kokonaisuudessaan liikenteelle. Tarkemmin ajankohdasta tiedotetaan keväällä 2024.

Valmiin Hartaansillan suunniteltu alikulkukorkeus on +3,3m (N2000).


J70-tiimin jäsenenä pääset nykyaikaisen purjehdusharrastuksen pariin ilman omaa venettä.

Kausikortilla sinulla on mahdollisuus oppia purjehtimaan, harjoittelemaan tai jopa kilpailemaan tavoitteellisesti valmentajan ohjeistuksella.

Tervetuloa tutustumistilaisuuteen Toppilansalmen vesiliikuntakeskukseen
15.5 klo. 18.00.

Yrityksille tarjolla yksityispurjehduksia tai mahdollisuuksia henkilökunnan virkistystilaisuuksiin.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä! +358408097999 stoj70team@gmail.comKatsastukset

Tästä linkistä pääset tarkistamaan veneen katsastusten ajankohdat.

Laiturimaksut

Telakkasäätiö on lähettänyt laiturimaksut. Jos et löydä laskua sähköpostistasi, niin tarkista roskapostikansio.

Veneen vahaukset ja pesut

Veneen vahauksia ja pesuja voi kysellä Eemeliltä ja Annalta 0443567644 tai eemelikorhonen22@gmail.com

OPS seuran veneliput

OPS veneliput saat Hammarin Sähköstä, Ilmarinkatu 7 Oulu. Maksu ainoastaan käteisellä.

Jäsenmaksut

Muistattehan maksaa rästissä olevat jäsenmaksut heti. Veneitä voivat säilyttää telakka-alueella ja halleissa vain seurojen jäsenet. Telakkasäätiö ei säilytä tiloissaan henkilöiden veneitä, jotka eivät ole jäseniä

Ovatko tietosi ajantasalla?

Jos et ole saanut tekstiviestejä seuralta, niin voit ilmoittaa matkapuhelinnumerosi jäsensihteerille;

timo.karsi@gmail.com tai tekstiviestillä numeroon 0414365758.

Tämä on myös turvallisuuskysymys, meripelastus voi kysyä meiltä numeroasi, jos ei saa sinuun hätätapauksessa yhteyttä radioverkossa.

Muuta

VENEILYKESKUKSEN NETTIKAMERA
Kameranäkymä avautuu tästä.

IIN RÖYTÄN TOIMIJAT
Iin Röytän toimijoiden sivut avautuvat tästä.

JOHTEENPOOKI
Johteenpookin vuokraustoimintaa on siirtynyt yhteiseksi OPS:n ja OM:n kanssa.
Voit katsella varaustilannetta nettisivulta. Varaukset puhelimitse. Info ja vuokraus tästä.