Ajankohtaista

Julkaisemme täällä uusimpia tiedotettavia asioita. Ole kuulolla ja käy väliajoin seuraamassa täältä.

Oulun Purjehdusseura r.y. vuosikokous

Seuran vuosikokous pidetään Johteenpookissa ti 23.4 klo 18.00 alkaen.

Esillä sääntömääräiset asiat.

Tervetuloa!


Kevättori 2024

Kevättori pidetään Johteenpookilla 4.5.2024; kirpputori, sammutintarkastukset käteisellä 5,00 €, muutamia esittelijöitä ja lipunnosto.

Myös POOKI-oski avaa luukkunsa ja vahtivuorolistat ilmestyvät huoltorakennukseeen varattaviksi.

Sammutintarkastuksia myös 18.5.2024 Johteenpookin pihalla.


Iin Röytän Elojuhlat 2024

Oulun Purjehduseura järjestää pitkästä aikaa perinteiset Iin Röytän Elojuhlat lauantaina 3.8.2024.

Toivottavasti jäsenistömme saapuu Elojuhlilla mahdollisimman runsaslukuisena.

Hienojen juhlien järjestämisessä on myös paljon työtä. Haluaisitko olla mukana ideoimassa ja toteuttamassa?

Ota yhteyttä: Kai Skiftesvik, sähköposti etunimi@sukunimi.fi, puh 040-556 2406


SPV:n maaliskuun seurakirje, mm. katsastusasiaa, linkki alla

SPV:n sääntöseminaari ja purjehduspäivä Oulussa 23.3.2024

Hei!

Järjestämme maaliskuun 23.–24. veneilyviikonlopun Oulussa, jossa ohjelmassa on kilpapurjehduksen sääntöseminaari ja teemailtapäivä, katsastajan peruskurssi ja veneilykouluttajien koulutus.

Alla tarkemmat tiedot ja ilmoittautumislinkit. Tervetuloa mukaan!

Tuomas Finne

***

SPV Sääntöseminaari ja purjehduspäivä 23.3.

Aamupäivällä pidettävä sääntöseminaari on tarkoitettu kilpapurjehtijoille, kilpailujärjestäjille ja kilpapurjehdustuomareille. Seminaarissa käsitellään voimassa olevia kilpapurjehdussääntöjä. Osallistuminen seminaariin on toimintakokemuksen ohella edellytys tuomari-, järjestäjä ja kilpailupäällikkölisenssien uusimiselle.

Sääntöseminaarin jatkona iltapäivällä on info- ja keskustelutilaisuus, jossa käydään läpi mm. lasten ja nuorten uudet valmennuslinjaukset, kilpapurjehduksen toimihenkilöksi kouluttautuminen, Olympiakomitean tähtiseurahanke sekä asiaa junioritoiminnan aktivoimisesta.

Molemmat tilaisuudet ovat maksuttomia. Voit osallistua halutessasi vain joko aamu- tai iltapäiväohjelmaan. Ilmoittaudu tästä >

Katsastajan peruskurssista 23.3.–24.3. saat pätevyyden ja opit paljon kiinnostavaa asiaa veneilyturvallisuudesta. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä >

Veneilykouluttajakoulutus 24.3.Veneilykouluttajana voit järjestää esimerkiksi Kansainväliseen huviveneenkuljettajan kirjaan oikeuttavia koulutuksia ja myöntää tähän oikeuttavia todistuksia. Koulutuksen lähipäivä järjestetään sunnuntaina 24.3. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä >

Tuomas Finne

+358 50 3883 775

Seurapalvelut ja matkaveneily

Suomen Purjehdus ja Veneily

Segling och Båtsport i Finland

image001.jpg


SPV:n tammikuun seurakirje- linkki alla

https://analytics.spv.fi/view_online/view_online.php?token2=sl2GgK-afauUNdNrwlOVjZyy4lMKI08Ih3gnqsJZC5xJjx70wGhWj0q4ZWIrdEEoHziNXuD5SvcaDBqLowfKoA..

Oulun Purjehdusseuran perinteinen koko perheen Joulupuurojuhla sunnuntaina 17.12. klo 16 Johteenpookissa. Ilmoittautuminen viestillä kommodorille torstaihin 15.12. klo 15 mennessä. Tervetuloa!


Oulun Purjehdusseura ry

Seuran sääntömääräinen syyskokous pidettiin Johteenpookissa tiistaina 7.11.2023 klo 18.00

Syyskokouksessa päätettyä:

Uusiksi johtokunnan jäseniksi valittiin Tarja Kiimalainen ja Matti Taskila, johtokunnassa jatkavat Kari Ukkola, Heikki Kovalainen, Kai Skiftesvik, Henrik Oja ja Timo Karsi.

Toiminnantarkastajiksi vuodelle 2024 valittiin Sampo Valjus ja Pyry Huikuri ja varatoiminnantarkastajiksi Harry Hammar sekä Tero Heinonen.

Muut jäsenmaksut päätettiin pitää ennallaan, mutta kannattajajäsenmaksuksi päätettiin vähintään 200,00 €.

Johtokunnan laatima toimintasuunnitelma sekä tulo-ja menoarvio vuodelle 2024 hyväksyttiin.

Ei päätös asioina keskusteltiin yhteisistä aamukahveista ja sovittiin kokoontumisesta kukin mahdollisuuksiensa mukaan keskiviikkoisin klo 09.00 kauppahallin kahvioon.

Esitettiin johtokunnalle toivomus pienimuotoisten koulutusten esim. köysien pleissaus, VHF:n uusien ominaisuuksien käyttö jne. järjestämisestä.

Esitettiin johtokunnalle toivomus eskadeeripurjehdusten järjestämisestä.

Esitettiin johtokunnalle toivomus katsastustoiminnasta tiedottamisesta; veneen tulee olla katsastettu, jotta se voi käyttää seuralippua ja sitä voidaan säilyttää Telakkasäätiön laiturissa.

Esitettiin johtokunnalle kysymys Pikapurjehtijan tekemisestä nykyisen tekijän jättäytyessä pois tehtävästä.


Vielä ehdit mukaan merenkulkualan koulutukseen tänä vuonna.

Merellinen Oulu järjestää Vuokraveneenkuljettajan, Kansainvälisen huviveneenkuljettajan ja CEVNI -kurssin marraskuussa. Sitovat ilmoittautumiset 17.11.2023 mennessä.

Lue lisää: https://merellinenoulu.com/2033/11/02...


KUMMITUSTARINAT TUTKITTAVIKSI

Hei! Suunnittelemme merellisen kulttuuriperinnön näkökulmasta tutkimusta, jonka aiheena ovat Oulun edustan saarille ja muihin merellisiin ympäristöihin liittyvät kummitustarinat. Keräämme tässä vaiheessa tausta-aineistoa tarkempaa tutkimusta varten. Löytyykö sinulta kummituksiin tai muunlaisiin paranormaaleihin ilmiöihin liittyviä tarinoita? Kyseessä voi olla joko oma kokemus tai esimerkiksi suullisena traditiona kerrottu tarina. Emme julkaise tarinoita sellaisenaan. Tarinoita voi toimittaa sähköpostiosoitteeseen katariina.vuori@gmail.com. Viestin otsikoksi: ”Aavesaari”. Annamme mielellämme lisätietoa projektista.Tutkimusryhmä: professori Vesa-Pekka Herva (Oulun yliopisto), FT Tuuli Matila (Oulun yliopisto), FM/väitöskirjatutkija Katariina Vuori (Oulun yliopisto)

UUSI KIRJA 1870-LUVUN MERENKULUSTA

Kirja Tervan kaupungista maailman merille kuvaa nuoren miehen pestautumista jungmanniksi oululaiseen parkki Emiliaan. Sen jälkeen hänen ensimmäinen seilauksensa suuntautui Oulusta Liverpooliin, sieltä Atlantin yli New Yorkiin, josta Kronstandtin kautta takaisin Ouluun. Aikaa matkaan kului syksystä syksyyn.

Kirjan kertoja-minä, 23 vuotias muhoslainen Matti Mäkelä, kirjoittajan isoisoisä, kuului Emilian miehistöön kolmen vuoden ajan. Kirja kuvaa Matin silmin katsottuna miten maailma siihen aikaan makasi, kuten myös merimiehen elämää tuohon maailmanaikaan. Kirjassa on myös tiivistelmä Matti Mäkelän elämästä. Pisimmän työuransa hän teki kipparoimalla Oulun ja Muhoksen välillä seilaavia jokilaivoja.

Kirjan sisältö on osin faktaa, osin fiktiota. Muun muassa silloiseen Ouluun ja muihin kaupunkeihin, valtioihin, historiallisiin tapahtumiin ja parkki Emiliaan liittyvä tieto on faktaa. Laivan seilaamiseen ja matkan ajan tapahtumiin on jouduttu käyttämään fiktiota, sillä perimätietoa siitä ei ole enää saatavissa.

Mikäli olet kirjasta kiinnostunut, sitä voi tilata joko kirjakaupasta tai netistä osoitteesta www.bod.fi/kirjakauppaseuraavin tiedoin:

- kirjan nimi: Tervan kaupungista maailman merille

- ISBN-numero: 9789528018643

- kirjailija: Matti Koivula

- kustantaja BoD (Books on Demand)


Ohessa linkki SPV:n uusimpaan seurakirjeeseen

https://mailchi.mp/spv/seurakirjeelokuu23?e=cba247...


Tiedote 4.8.2023

Hartaansaaren veneväylän kulkua rajoitettu Hartaansillan rakentamistöiden aikana

Hartaansillan työmaa-aikaisten siltarakenteiden rakentaminen on aloitettu heinäkuussa 2023. Siltatyömaa vaikuttaa sillan alitse kulkevan Hartaansaaren veneväylän 289 käyttöön eri työvaiheiden aikana. Siltatyömaan ajosillan rakentaminen on aloitettu heinäkuussa 2023 ja rinnakkaisen työsillan rakentaminen aloitetaan loppuvuodesta 2023. Työmaa-aikaisiin siltoihin jätetään vesilupapäätöksen edellyttämä veneliikenteen kulkuaukko (vrt.mitoituskuva).

Nykyisen Hartaansaaren veneväylän 289 veneilykäyttöä rajoitetaan Hartaansillan ja asuntomessualueen rantarakenteiden rakennustöiden edellyttämässä laajuudessa. Varikonrannan telarannassa sijaitsevien soutu- ja perämoottoriveneiden kulku on rakennustöiden aikana korkeimpia vedenkorkeuksia lukuun ottamatta mahdollista väliaikaisen kulkuaukon kautta.

Kulkuaukon leveys on 6 m ja kulkukorkeus +1,91m (N2000) keskiveden (MW) aikaan. Vedenkorkeuden vaihtelu vaikuttaa todelliseen alikulkukorkeuteen. Sillan alapinnan taso on +2.00 (N2000). Työsiltaan on kiinnitetty 1,4m rajoitettua alikulkukorkeutta osoittava merkki, jossa on urakoitsijan selvitystyön mukaisesti huomioitu vesiliikennemerkkien 0,6m aallokkovara.

Veneilijöiden kannattaa huomioida, että todellinen alikulkukorkeus vaihtelee merenpinnan vaihteluiden mukaan, jolloin korkean veden aikaan rajoitettua alikulkukorkeutta asetettu mitta ei välttämättä täyty. Vesiliikenne väylällä keskeytetään, mikäli vedenkorkeus nousee huomattavan korkeaksi ja väliaikainen alikulkukorkeus ei täytä veneilyn vaatimuksia.

Työsillan purkaminen ajoittuu tämän hetken tiedon mukaan alkukesälle 2024, jolloin veneväylä avataan kokonaisuudessaan liikenteelle. Tarkemmin ajankohdasta tiedotetaan keväällä 2024.

Valmiin Hartaansillan suunniteltu alikulkukorkeus on +3,3m (N2000).


PIKAPURJEHTIJA 2023 ON JULKAISTU, tästä pääset lukemaan senJ70-tiimin jäsenenä pääset nykyaikaisen purjehdusharrastuksen pariin ilman omaa venettä.

Kausikortilla sinulla on mahdollisuus oppia purjehtimaan, harjoittelemaan tai jopa kilpailemaan tavoitteellisesti valmentajan ohjeistuksella.

Tervetuloa tutustumistilaisuuteen Toppilansalmen vesiliikuntakeskukseen
15.5 klo. 18.00.

Yrityksille tarjolla yksityispurjehduksia tai mahdollisuuksia henkilökunnan virkistystilaisuuksiin.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä! +358408097999 stoj70team@gmail.com


Merellinen Oulu ry - Perinnelaiva Oulu tiedottaa

Katsastukset

Tästä linkistä pääset tarkistamaan veneen katsastusten ajankohdat.

Laiturimaksut

Telakkasäätiö on lähettänyt laiturimaksut. Jos et löydä laskua sähköpostistasi, niin tarkista roskapostikansio.

Veneen vahaukset ja pesut

Veneen vahauksia ja pesuja voi kysellä Eemeliltä ja Annalta 0443567644 tai eemelikorhonen22@gmail.com

OPS seuran veneliput

OPS veneliput saat Hammarin Sähköstä, Ilmarinkatu 7 Oulu. Maksu ainoastaan käteisellä.

Jäsenmaksut

Muistattehan maksaa rästissä olevat jäsenmaksut heti. Veneitä voivat säilyttää telakka-alueella ja halleissa vain seurojen jäsenet. Telakkasäätiö ei säilytä tiloissaan henkilöiden veneitä, jotka eivät ole jäseniä

Ovatko tietosi ajantasalla?

Jos et ole saanut tekstiviestejä seuralta, niin voit ilmoittaa matkapuhelinnumerosi jäsensihteerille;

timo.karsi@gmail.com tai tekstiviestillä numeroon 0414365758.

Tämä on myös turvallisuuskysymys, meripelastus voi kysyä meiltä numeroasi, jos ei saa sinuun hätätapauksessa yhteyttä radioverkossa.

Muuta

VENEILYKESKUKSEN NETTIKAMERA
Kameranäkymä avautuu tästä.

IIN RÖYTÄN TOIMIJAT
Iin Röytän toimijoiden sivut avautuvat tästä.

JOHTEENPOOKI
Johteenpookin vuokraustoimintaa on siirtynyt yhteiseksi OPS:n ja OM:n kanssa.
Voit katsella varaustilannetta nettisivulta. Varaukset puhelimitse. Info ja vuokraus tästä.