UUDET LIPUT SAAPUNEET

Perä- ja muita lippuja on maanantaista 29.6.2020 alkaen saatavilla Hammarin Sähköstä.

JÄSENTIEDOTUS

Arvoisa Oulun Purjehdusseuran jäsen

Jos et ole saanut tekstiviestejä seuralta, niin voit ilmoittaa matkapuhelinnumerosi jäsensihteerille;

timo.karsi@gmail.com tai tekstiviestillä numeroon 0414365758.

Tämä on myös turvallisuuskysymys, meripelastus voi kysyä meiltä numeroasi, jos ei saa sinuun hätätapauksessa yhteyttä radioverkossa.

LIPUTUSOHJEITA

Näin purjehduskauden alkaessa muistutetaan oikeasta lippujen käytöstä veneissä.

Löydät kattavan katsauksen venelippujen käytöstä tästä linkistä: liputus

Tässä tärkeimmät seikat perälipun käytöstä:

Veneseuralippu

Veneseuralippu on kansallislipun veroinen Suomen lippu, jota voi käyttää sekä Suomessa että ulkomailla.

Vene saa olla vain yhden veneseuran rekisterissä ja käyttää vain kyseisen seuran lippua, vaikka omistaja olisikin usean seuran jäsen.
Veneseuran rekisterissä olevassa suomalaisessa veneessä saa käyttää seuran vene- seuralippua

• kun veneessä on katsastuksen perusteella saatava voimassa oleva venetodistus ja
    • kun veneessä on mukana päällikkönä tai miehistön jäsenenä rekisteröintiseuran jäsen.
  • Liputusajat

Kulussa olevassa veneessä pidetään perälippu nostettuna koko ajan vuorokauden- ajasta riippumatta. Pitkillä avomeripurjehduksilla voi kuitenkin lipun pitää laskettuna, jos muita aluksia ei ole näkyvissä.
    Kiinnitetyssä (satamassa, poijussa, ankkurissa) miehitetyssä veneessä ja veneseuran maatukikohdassa lippu nostetaan kello 08.00 ja lasketaan auringon laskiessa, kuitenkin viimeistään kello 21.00.

Juhannusyönä lippu pidetään nostettuna koko yön.

Lipun käyttökausi veneessä ei ole riippuvainen seuran keväisistä ja syksyisistä lipun nosto- ja laskujuhlallisuuksista.

Suomen aluevesillä järjestetyissä purjehduskilpailuissa ei veneessä yleensä pidetä lippua kilpailun aikana. Lipun käytöstä määrätään kilpailuohjeissa. Jos osakin kilpailureitistä ulottuu kansainvälisille tai toisen valtion vesialueille, on perälippu pidettävä koko ajan nostettuna.

Ulkomaanpurjehduksilla voi liputusajoissa noudattaa maan tapaa, mutta lipun laskeminen viimeistään pimeän tullen osoittaa hyvää merimiestapaa.

Kauden avajaistapahtuman peruutus

Virallinen kauden avajaistapahtuma Röytässä 6.6.on peruttu, sauna on remontissa.

Suunnittelemme elokuulle korvaavaa tapahtumaa.

OPS Ry:n vuosikokous 2020

Oulun Purjehdusseura Ry:n vuosikokous on 15.6.2020 kello 17.00 Johteenpookissa.

Tervetuloa mukaan!

Terveisin: Johtokunta

Peräliput

Perälippuja ei ole tällä hetkellä saatavissa Hammarin Sähköstä, uudet liput on tilattu, mutta toimitus viivästynee kesäkuun alkuun.

Väärän mallisia lippuja voi tiedustella Olli Fredrikssonilta.

Jäsenmaksut

Muistattehan maksaa rästissä olevat jäsenmaksut heti. Veneitä voivat säilyttää telakka-alueella ja halleissa vain seurojen jäsenet. Telakkasäätiö ei säilytä tiloissaan henkilöiden veneitä, jotka eivät ole jäseniä.

Muuta

VENEILYKESKUKSEN NETTIKAMERA
    Kameranäkymä avautuu tästä.

IIN RÖYTÄN TOIMIJAT
    Iin Röytän toimijoiden sivut avautuvat tästä.

JOHTEENPOOKI
    Johteenpookin vuokraustoimintaa on siirtynyt yhteiseksi OPS:n ja OM:n kanssa.
    Voit katsella varaustilannetta nettisivulta. Varaukset puhelimitse.
    Info ja vuokraus tästä.

OPS.n TUOTTEIDEN MYYNTI
    Seuran tuotteiden (liput ym.) myynti on siirretty Hammarin sähkön Limingantullin myymälään. Osoite Ilmarinkatu 7, 90400 Oulu.